zaterdag 23 april 2011

PVV: “We moeten niet in Afghanistan agenten opleiden, maar hier agenten opleiden”

De PVV is tegen het sturen van een Nederlandse politietrainingsmissie naar de Noord-Afghaanse provincie Kunduz. De PVV vindt het een slechte missie.

De partij pleit voor de inzet van extra agenten in Nederland en vindt het onnodig dat er Nederlandse opleiders naar Afghanistan gaan.

Partijleider Geert Wilders is van mening dat men de problemen niet oplost door een politietrainingsmissie naar Kunduz te sturen.

Volgens Wilders heeft de internationale gemeenschap miljarden in het land gestopt, en "het wordt er van kwaad tot erger".

Met het geld dat het kost, wil hij de veiligheid in Nederland verbeteren. Wilders vindt dat Nederland in Afghanistan meer dan genoeg heeft gedaan, en zijn handen ervan af moet trekken.

In Nederland moet men “de broekriem aanhalen”, en dan dient volgens Wilders geen 500 miljoen uitgegeven te worden aan een missie. Hij vindt dat dit geld in Nederland moet worden uitgegeven.

Daarnaast benadrukt de PVV dat de missie geen maatschappelijk draagvlak heeft en dat er geen trainingsmissie moet gaan naar een land waar wordt onderhandeld met de Taliban.

Tijdens het Kamerdebat van 27 januari is Geert Wilders in onderstaande video onder meer in discussie met Alexander Pechtold (D66), Stef Blok (VVD) en Kees van der Staaij (SGP).

Zij verwijten hem dat hij niet thuis geeft. In het gedoogakkoord heeft Wilders ingestemd dat geld besteed zou worden aan internationale missies, dus het kan niet besteed worden aan de politie in Nederland.

Maar de PVV blijft tegen het sturen van een missie naar Kunduz. De partij gaat geen corrupt regime steunen dat de drugshandel niet bestrijdt, dat de sharia toepast en de onderdrukking van homoseksuelen tolereert.

De PVV zegt nee tegen een politietrainingsmissie naar Kunduz omdat de partij die zinloos vindt en het geld beter besteed kan worden.

Doordat de PVV de missie van de gedoogpartners CDA en VVD niet steunt, hebben die nu steun nodig van de oppositie.